Hakan HELVACIOĞLU

Hakan Helvacıoğlu Viyana Kraliyet Opera Akademisi'nde sahne sanatları, kostüm, dekor, dans, temel sahne eğitiminin ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi - İç Mimarlık Ana Sanat Dalı, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Paralel olarak farklı ve profesyonel firmalarda çalışma hayatında deneyim kazanmaya başlayan Helvacıoğlu İngiltere’de Renk Bilimi ve İnsan Psikolojisi üzerine etkileri ve Endüstri Tasarımı Yönetimi üzerine sertifika programlarına katıldı.

Ağırlıklı olarak büyük ölçekli yaşam evleri mimarisini ve iç mimari tasarımlarını benimsemiş bir çizgisi olan Hakan Helvacıoğlu yaklaşık 30 yıllık profesyonel çalışma yaşamında edindiği deneyimleri farklı üniversite etkinliklerinde genç tasarımcı adaylarına aktarmaktadır.

2005 yılında kurucu ortağı olduğu, H2C İç Mimarlık Tasarım Uygulama Danışmanlık şirketi ile projeler üretmeye devam ederken, 2020 yılı itibariyle Hakan Helvacıoğlu Design Co. şirketini kurmuştur. Hakan Helvacıoğlu Studio markasıyla da mobilya, aydınlatma, halı, kumaş ve farklı ürün tasarımlarını üretmekte olan jüri üyemiz, çalışmalarına İstanbul ofisinden sürmekte ve Türkiye genelinde çeşitli projelere imza atmaktadır.