Önder KÜÇÜKERMAN

Jüri üyemiz Prof. Önder Küçükerman İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi eğitiminin ardından aynı üniversitede asistan olarak çalışmaya başlamıştır. Küçükerman 1971 yılında Türkiye’de ilk kez 'Endüstri Tasarımı Bölümü'nü 'Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulunu kurmuştur. Mimar Sinan Üniversitesi’nde bölüm başkanlığı, tasarım – araştırma enstitüsü müdürlükleri ve uzun yıllar Mimarlık Fakültesi dekanlığı görevlerini üstlendi.
1984-1992 yılları arasında Başbakanlık / Devlet Bakanı, Turizm ve Kültür Bakanlıkları danışmanı olarak projeler hazırlamış, Sümerbank / Sümerhalı' da yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Paşabahçe, Koç Holding, Tofaş, Chrysler Kamyon Sanayi gibi önde gelen çok sayıda kuruluşta ve organizasyonda tasarım yöneticisi, tasarımcı, danışman ve tasarım koordinatörü görevlerini üstlenmiştir.
Prof. Küçükerman'ın uzmanlık alanlarıyla ilgili çok sayıda bilimsel ve sanatsal araştırması, tasarımları, TV programları ve yetmişten fazla yayımlanmış kitabı bulunmaktadır.
2006 tarihinde yaş haddinden dolayı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden emekli olmasının ardından Haliç Üniversitesinde, Rektör Yardımcılığı, Mimarlık Fakültesi- Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Başkanlığı, Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmüştür.
Halen Haliç Üniversitesinde Endüstriyel Tasarım Bölümü öğretim üyesi görevini de sürdürmektedir.