Serkan GÜNEŞ

Prof. Dr. Serkan Güneş 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden Lisans, 2002 yılında aynı bölümden Yüksek Lisans ve 2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Doktora derecelerini almıştır.

2008 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünün Kurucu Bölüm Başkanlığı, 2013 yılına kadar ise kurucusu olduğu Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. Ulusal ve uluslararası pek çok dergide makaleleri ve bildirileri yayınlanan Prof. Dr. Güneş, Roketsan, Teknomar, TOFAŞ, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İMMİB, Türk Havacılık Uzay Sanayii gibi sektöründe lider pek çok şirket ve kuruma ürün tasarımı, danışmanlık ve işbirliği hizmeti sunmuştur.

Yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen çok sayıda yarışmada ödül alan Prof. Dr. Serkan Güneş halen 2013 yılından beri yine kurucusu olduğu Gazi Üniversitesi Tasarım Merkezi Müdürlüğü ve Gazi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.