Öznur TURAN EKE

1982 yılında TED Ankara Koleji’ni, 1986 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’ nü bitirdi. 1986-1988 yılları arasında MNG İnşaat firması bünyesinde bulunan Dekim ofisinde Ankara Hilton, Avusturya Mega Center gibi projelerde mimar olarak çalıştı. 1988-1990 yıllarında ise Graham-Solano/London Interior Design Group’a ait Ankara Branch Office’ de çeşitli mimari ve iç mimari projelerde görev aldı.
 
1991 yılında İzmir’ e yerleşti. 1992-1994 yılları arasında serbest çalışarak çeşitli ev ve ofis projeleri gerçekleştirdi. 1994 yılı Ekim ayında mimari ve iç mimari tasarım, proje, danışmanlık alanlarında hizmet veren Eke Mimarlık firmasını kurdu.
Eke Mimarlık turizm, konut, sosyal yapılar, alışveriş merkezi, eğitim yapıları ve ofis projelerinde mimari ve iç mimari tasarım ve proje hizmetleri gerçekleştirmektir.
 
1994 kuruluş yılı itibari ile İzmir merkez ve İstanbul ev-ofis adreslerinde hizmet vermektedir.
İzmir Serbest Mimarlar Derneği üyesi, Türk Serbest Mimarlar Dernekleri Federasyonu çalışma grubu üyesi ve İdealist İç Mimarlık Derneği kurucu üye ve Divan Kurulu üyesi görevlerini yürütmektedir.